تحقیق در مورد ماهی‌ های آکواریومی

در این مقاله در ارتباط با آکواریوم و ماهی‌ های اکواریومی اطلاعات مفیدی برای شما ارائه خواهیم داد. همچنین انواع ماهی‌ های آب شور و آب شیرین ، ماهی های گیاهخوار و گوشتخوار را ذکر خواهیم کرد و اطلاعات مفید بسیار دیگری در این زمینه به شما ارائه خواهیم داد.

ماهی آکواریومی

این ماهی‌ها در واقع همان ماهی‌های تزیینی هستند و از جمله مهره داران به شمار می‌ روند که بر اساس نوع تغذیه به سه گروه گوشتخوار، گیاهخوار و همه چیزخوار تقسیم می‌شوند.

پیشینه نگهداری از ماهی در آکواریوم

نگهداری از ماهی‌ها در مخزن شیشه‌ای و به صورت مصنوعی ابتدا در قرن ۱۷ میلادی شروع شد و در سال ۱۶۶۵ روزنامه نویسی با نام ساموئل پپیس گروهی از ماهی‌های نادر را در محفظه شیشه‌ای پر از آب قرار داده و نگهداری کرد و پس از آن بسیاری از مردم به این کار به عنوان یک سرگرمی جالب روی آوردند و و نگهداری از ماهی در آکواریوم رواج یافت.

  محیط آکواریوم

آکواریوم محیطی مصنوعی و نوع شیشه ای  است که برای نگهداری از آبزیانی چون ماهی‌ها از آن استفاده می‌شود و ماهیگیران از آن برای نگهداری دیگر جاندارانی مانند بی مهرگان، دوزیستانی مانند لاک پشت ،خزندگان آبزی از آن ها بهره‌مند می‌شوند.

انواع اکواریوم‌ ها بر اساس نوع ماهی

آکواریوم‌ها بر سه اساس یعنی دمای آب ( سرد یا گرم)، سکنه ( جمعیتی بی‌مهرگان گوشتخوار) و جنس آب (شور یا شیرین) تقسیم  بندی می گردد و برای نگهداری از ماهی‌ها به دو دسته آکواریوم آب شور و آکواریوم آب شیرین نیاز داریم.

و ماهیان آب شیرین از نظر تولید مثل نیز شامل  دو گروه زنده زاد یا همان بچه زا و تخمگذار هستند.

 نگهداری و پرورش ماهی‌های آب شور نیز  بسیار پرخرج و و زحمت است، بنابراین فقط آکواریومیست‌های حرفه‌ای می‌توانند از آنها نگهداری کنند.

معرفی ماهیان آب شیرین

 ماهی‌های آب شیرین معمولان در دو نوع گیاهخوار و گوشتخوار یافت می‌ شوند و از جمله آنها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد.

ماهی گلدفیش و ماهی آنجل

 ماهی گوپی و ماهی مولی

ماهی دم شمشیری و ماهی سیچلاید

 ماهی دیسک هاس و ماهی تایگر

ماهی بارب و ماهی شارک

 ماهی گورامی و فایتر

ماهی اسکار و پنگوسی

 ماهی نایف و سیلور

 ماهی آروانا و رامیزی

 ماهی اسکات و پیرانا و…

ماهی آب شیرین

    چند از مورد ماهی‌ های آب شور

    تنوع در ماهی‌های آب شور نیز بسیار بالا است و این ماهی‌ها نسبت به ماهی‌های آب شیرین زیباتر ولی نگهداری از آنها اندکی سخت‌تر است. معروف‌ترین این ماهی‌ها شامل موارد زیر می‌باشد.

    ماهی دلقک ماهی و بسلت

      ماهی دامسل و کاردینال

     ماهی پافر و ماهی بلنی

    ماهی راست و ماهی تفنگدار

     ماهی فلاندر و لب شیرین

     ماهی کرومیس و  ماهی انگلر

     ماهی اسبک و آنتیاس

     ماهی گروپر و پروانه

    سفره ماهی و پروانه ماهی و…

      ویژگی ماهی‌ های گیاهخوار

      این ماهیان همان گونه که از نامشان مشخص است از گیاهان برای تغذیه و رشد خود بهره‌مند می‌شوند و از جمله آنها می‌توان به ماهی گوپی، گورامی و مولی اشاره کرد.

      ماهی گوشتخوار

      دیگر ویژگی این ماهی‌ها این است که در تمام روز مشغول چرخیدن در میان گیاهان آبزی و جلبک‌های دریایی می‌باشند و با استفاده از جلبک‌ها و گیاهان شکم خود را سیر می‌کنند.

      ویژگی ماهیان گوشتخوار

      این ماهیان از پروتئین‌ها برای رشد و تغذیه خود بهره‌مند می‌شوند  و از جمله آنها می‌توان به ماهی اسکار، نایف، پرت و پنگوسی اشاره کرد.

      ویژگی دیگر این ماهی‌ها این است که اگر ماهی دیگری نیز در دهان آنها گیر بیفتد آن را خواهند بلعید.

      تجهیزات لازم برای نگهداری از ماهی‌ های آکواریومی آب شیرین

       آب تصفیه شده با ph مناسب

       بسترسازی استاندارد با خاک آکواریوم

       به کارگیری فیلترهای فیزیکی و شیمیایی مربوط به آکواریوم آب شیرین

       استفاده از گیاهان آبزی متناسب با آکواریوم آب شیرین

       تانک آکواریوم با ظرفیت حداقل ۶۰ لیتر برای کوچک‌ترین آکواریوم تزیینی.

        دمای مورد نیاز برای نگهداری از ماهی‌ های آکواریومی

        بهترین دما برای نگهداری از ماهی‌ها دما بین ۲۹ تا ۳۱ درجه سانتیگراد است چرا که فعل و انفعالات آنها در این درجه بهتر و بیشتر است. تغییر دما بین ۳ تا ۴ درجه به آنها شوک وارد می‌کند و زمینه ابتلا به بیماری‌ها را برای آنها فراهم می‌کند. اختلاف بیشتر از ۶ درجه زمینه  مرگ ماهی‌ها را در پی خواهد داشت.

        غذا دادن به ماهی‌ ها

        لازم است که روزانه ۲ بار به ماهی‌ها غذا داد و در این زمان بهتر است که پمپ هوا را به مدت کوتاهی خاموش کنید تا از حل شدن غذا در آب و کدر شدن آب آکواریوم جلوگیری به عمل آید و مانع از ایجاد بیمار در آنها گردد.

        نباید غذا را برای ماهی‌ها پودر کرد زیرا در آب حل می‌شود و رنگ آن را تغییر می‌دهد و در کف آکواریوم جذب نمی‌شود که نتیجه آن تحلیل رفتن اکسیژن و شیوع بیماری است.

        تقسیم بندی دیگر آکواریوم‌ ها

        آکواریوم‌ها بر اساس آبی که در آنها فه می‌شود به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند

        آکواریوم گرمسیری آب شیرین

         آکواریوم گرمسیری آب شیرین یک انتخاب فوق العاده برای مبتدیان است که دمای آن معمولاً بین ۷۲ تا ۸۴ درجه فارنهایت می‌باشد و نصب و نگهداری از آن نسبتاً آسان است.

        آکواریوم آب سرد

         همانگونه که از نام این آکواریوم‌ها پیداست ی پایین‌تری نسبت به دیگر آکواریوم‌ها دارند و در واقع دمای آب در آنها معمولاً زیر ۷۰  یا حداقل هم دمای اتاق می‌باشد.

        آکواریوم دریایی

         برای نگهداری از ماهی‌ها در این آکواریوم ها  قبل از اضافه کردن آب به مخزن  باید به آن نمک اضافه کرد و مخلوط کرد.

        هدف از نگهداری ماهی‌ های آکواریومی

          به دلایل زیر مردم از ماهی های آکواریومی نگهداری می کنند

         فواید آموزشی

        به کمک آکواریوم‌ها می‌توان بسیاری از از ماهی‌ها و دیگر آبزیان دریایی را شناخت و نگهداری از آنها را یاد گرفت.

        به دلیل زیبایی شناسی و تفریح 

        تماشای آکواریوم‌ها ماهی‌های موجود در آنها برای بسیاری از افراد آرامبخش است و به همین دلیل از آنها در خانه استفاده می‌کنند.

        فواید درمانی

        تماشای ماهی در آکواریوم‌ها باعث آرامش و کاهش استرس و اضطراب در بسیاری از افراد می‌شود و به همین دلیل خیلی‌ها از داشتن آکواریوم و ماهی در آن لذت می‌برند.

        دانلود همین مقاله به صورت فایل word

        هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...